O DIREITO À INFORMAÇÃO COMO UM REQUISITO PARA A SATISFAÇÃO DO DIREITO À ALIMENTAÇÃO ADEQUADA

O DIREITO À INFORMAÇÃO COMO UM REQUISITO PARA A SATISFAÇÃO DO DIREITO À ALIMENTAÇÃO ADEQUADA

Authors

  • Danielle Fernandes Farias do Val Universidade Estácio de Sá – UNESA

Keywords:

human right, fundamental rights, right to information, right to adequate food, interrelationship of human right, food and nutritional security

Abstract

The proposal of this study is to present an analysis of the interrelationship of the right to information and the right to adequate food and as the first constitutes an essential requirement and a tool so that the second can be properly enjoyed by their holders. Therefore, based on the principles of universality and indivisibility of the human rights, the relations between these fundamental rights, their legal prescription, advances and violations identified in the Brazilian case due to non-observance of the guarantee of access to qualified information were analyzed, which makes informed choice unattainable.

Author Biography

Danielle Fernandes Farias do Val, Universidade Estácio de Sá – UNESA

Bacharel em Direito pela Universidade Estácio de Sá, Bacharel em História pela Universidade Federal do Rio de Janeiro e Pós graduada em História do Brasil pela Universidade Cândido Mendes. Integrante do ODIHH - Observatório de Direitos Humanos.

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Published

2018-07-28

How to Cite

Fernandes Farias do Val, D. . (2018). O DIREITO À INFORMAÇÃO COMO UM REQUISITO PARA A SATISFAÇÃO DO DIREITO À ALIMENTAÇÃO ADEQUADA. Direito Em Movimento, 17(1), 200–231. Retrieved from https://ojs.emerj.com.br/index.php/direitoemmovimento/article/view/108

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